Lachen is gratis, vooral van 2 tot 5

kapoenen

Kapoenen

Dag kapoentjes, deze vergadering gaan we op de scouts rond snollen om te zien of de paashaas is geweest. Daarna hebben we nog een paasspel voorzien! Van 2-5 op klohei.

waar: Klohei

wanneer: 2-5

wat: Pasen

Deze zondag zijn wij met de leiding op weekend dus is er jammer genoeg geen vergadering! Tot volgende week !!

Wie van de kapoenen kan al een vuur maken? Of een stevige knoop leggen? We gaan jullie voorbereiden om naar de welpen en kabouters te gaan. Wie zijn techniek een beetje wilt opkrikken moet zeker naar de scouts komen van 2-5 op Klohei!

waar: Klohei

wanneer: 2-5

wat: techniek vergadering

Jippieee, vandaag gaan we samen bakken, wat? Dat zal nog een verassing zijn. Als jij thuis graag in de keuken staat, ben jij diegene die we zoeken om samen te bakken! Als je niet heel graag bakt, zijn er natuurlijk ook spelletjes voorzien. We zien jullie verschijnen op Klohei van 2-5.

waar: Klohei

wanneer: 2-5

wat: kookvergadering

Wie is de slimste kapoen? Wie kan er goed quizzen ? Kom naar Klohei van 2-5 om het samen te ontdekken!

waar: Klohei

wanneer: 2-5

wat: Quiz

Ben jij een echte krak in sporten? Of denk jij het beste te zijn in een bepaalde sport? Trek deze zondag dan zeker sportkledij aan zodat we samen er een sportieve namiddag van kunnen maken.

Waar: Sportvelden

Wanneer 2-5

Wat: Sportvergadering

Vandaag gaan we waterspelletjes spelen met zen allen. Dus zorg ervoor dat je kleren aandoed die nat mogen worden.

Waar: Klohei

Wanneer: 2-5

Wat: Waterspelletjes

welpen

Welpen

Wanneer: 14u – 17u

Waar: Klohei

Wat: Stripfiguren vergadering

Alle stripliefhebbers opgelet! ūüďĘ Stap in de wereld van tekenfilms en speel een spel rond je favoriete personages! ūü§© Of het nu Spongebob Squarepants, Markske of Dora the Explorer is – je weet nooit wat er op je te wachten staat.

Deze zondag zijn wij met de leiding op weekend dus is er jammer genoeg geen vergadering! Tot volgende week !! X

Wanneer: 14u – 17u

Waar: Klohei

Wat: Hunger Games. Het Capitool legde nieuwe regels vast voor de welpen. Vandaag is het tijdens de games ieder voor zich. Wie wint de grote welpen Hunger Games?

Wanneer: 14u – 17u

Waar: Klohei

Wat: pleinspelen

vandaag is het tijd om de echte scoutser in jullie naar boven te laten komen. we spelen heel de vergadering originele en nieuwe spelletjes. die alleen maar in onze grote zandbak te spelen zijn!

Wanneer: 14.20u – 17u

Waar: CC Vredeberg

Wat: MOOOV-festival!

Beste scoutsleden, Vandaag hebben we een bijzondere vergadering op het MOOOV-festival! We verwachten iedereen om 14.20 uur aan CC Vredeberg. Samen met andere jeugdbewegingen gaan we de film TOTEM bekijken. Hier is alvast de trailer: [https://www.youtube.com/watch?v=IBiGDvheZMw] De film duurt tot ongeveer 16.00 uur. Daarna hebben we nog een leuke workshop gepland tot 17.00 uur, waarna de vergadering gedaan is. 

Wanneer: 14u – 17u

Waar: Klohei

Wat: Wetenschapsvergadering

Scoutswetenschap is een moeilijk vak, maar deze vergadering leren we same al de kneepjes van het vak. door leuke testjes en wetenschappelijke bevindingen kunnen jullie vandaag echte scoutswetenschappers worden. 

Wanneer: 14u – 17u

Waar: Klohei

Wat: Moederdag vergadering

Doe deze moederdag mee met de Scouts activiteit om de moeders in het zonnetje te zetten en te laten weten hoe bijzonder ze zijn!

Na de vergadering gaan wij het welpenkamp nog even voorstellen en kunnen jullie nog vragen stellen moesten die er zijn Dit zal om 17u zijn op klohei, moest je er niet geraken geen zorgen. Wij sturen het kampboekje nog door naar iedereen. 

Wanneer: 14u – 17u

Waar: Klohei

Wat: sportvergadering 

Trek maar allemaal jullie sportiefste kledij aan, vandaag wordt het één en al sport met een scouts twist! Wil jij jouw sport met ons doen, neem dan zeker wat spullen hiervoor mee !! 

kabouters

Kabouters

Liefste kaboutertjes, 

Wat is het lekkerste eten op aard? Das correct: PIZZA!! We gaan lekkere homemade pizza maken jippieeee. Beleg zelf je pizza zoals je hem het liefste hebt, nadat de ingredi√ęnten vrij gespeeld zijn. Hiervoor moeten jullie wel eerst een aantal opdrachtjes correct uitvoeren ;))¬†

Waar: Klohei

Wanneer: 2 tot 5

Liefste kaboutertjes, 

Vandaag is de jullie liefste leiding zelf op weekend en is het jammergenoeg geen vergadering ūüôĀ

Wij zien jullie volgende week heel graag terug!

Liefste kaboutertjes, 

Omdat jullie leiding op pasen zelf op weekend was, moeten we dit natuurlijk nog inhalen. Vandaag kunnen gaan we nog eens pasen vieren ūüôā Hieraan hangt natuurlijk een superleuk paasspel aan vast! & wie weet als je wint krijg je zelfs een lekkernij zoals een paasei

Waar: Klohei

Wanneer: 2 tot 5

Liefste kaboutertjes, 

Hoe vettiger, hoe prettiger! Deze boodschap nemen we mee want vandaag is het vettige spelen!! Choco, bloem,… en wat voor andere viezigheid er op je gezicht komt te hangen kom je te weten als je komt naar deze vettige maar SUPERLEUKE vergadering.

ps: Vergeet zeker geen slechte kleren aan te doen

Waar: Klohei

Wanneer: 2 tot 5

Liefste kaboutertjes 

 

vandaag gaan we lekker sportief zijn! we spreken af aan de sportvelden in Lier om ons te amuseren met enkele leuke en sportieve spelletjes!

Wanneer: 2-5

Waar: sportvelden Lier 

Liefste kaboutertjes, 

Binnenkort gaan we op kamp. Natuurlijk is het leuk dat we als een hechte groep vertrekken, daarom is het vandaag teambuildingvergadering. Wees er dus zeker bij als je goed voorbereid op kamp wil gaan. 

waar: klohei

wanneer: 2 tot 5

Liefste kaboutertjes, 

Het is moederdag vandaag! We gaan laten zien hoe hard we onze mama’s appreci√ęren door mooie cadeautjes te maken :))¬†

Waar: Klohei

Wanneer: 2 tot 5

Liefste kaboutertjes, 

Vandaag is het jammergenoeg de allerlaatste vergadering van het schooljaar, wat triest… Daarom maken we er een extra leuke vergadering van!¬† we doen een gezellige picknick, vergeet dus niet wat lekkere snacks mee te nemen!!! hoeft niet ongezond te zijn, fruitjes kan ook ūüėȬ†

Nadat we ons buikje rond gegeten hebben zullen we allerlei waterspelletjes doen! neem hiervoor ook wat waterspeelgoed mee. Hopelijk is het mooi weer zodat we van de verfrissing kunnen genieten en zijn jullie massaal aanwezig voor de laaste vergadering!!

mee te nemen: snacks en waterspeelgoed

Waar: Klohei

Wanneer: 2 tot 5

jv's

jongverkenners

Wat:: Geldactie 

Deze keer gaan we deur aan deur paaseieren verkopen voor ons kamp. Iedereen moet daarom met zijn breedste glimlach komen zodat we goed veel kunnen verkopen. 

Vergeet zeker niet met de fiets te komen zodat we veel huizen kunnen doen !

Waar: Zimmertoren

Wanneer: 10:00 tot 17:00

Wat neem ik mee: lekker boterhammen als lunch, een fiets en vergeet zeker niet in perfect uniform te komen! 

Vrolijk Pasen jv’s !!

Jullie favoriete leiding gaat op leiding weekend dus geen vergadering ūüôĀ

We zien jullie volgende week terug !

Wat: geldactie 

Okay liefste jv’s dit is onze laatste geldactie dus verwachten we een massale opkomst. Aanwezigheid is verplicht want we gaan met zen allen afval rapen en kunnen dus zoveel mogelijk handen gebruiken

Waar: Klohei 

Wanneer: 10- 17 uur  

Wat neem ik mee: je eigen boterhammen en kom met de fiets !

Wat: Omgekeerde vergadering 

Heuuu ? Dag jonggidsen komen jullie zeker naar de vergadering vandaag. Vanaf vandaag zijn jullie geen jongens meer, maar echte meisjes. Lekker onze nagels lakken, make up en onze haren doen. 

Waar: Klohei

Wanneer: Van 14 uur tot 17 uur 

Wat neem ik mee: Kom zeker verkleed als meisjes ! 

Wat: Vettige spelen 

Het is zo ver deze keer zullen jullie niet proper naar huis gaan. Hoe vettiger hoe prettiger natuurlijk. 

Waar : Klohei 

Wanneer : 14:00 tot 17:00

Wat neem ik mee: /

 

Wat: Sportvergadering 

Rennen, springen, duiken en vooral plezier maken gaan we doen. Potje basketbal, volleybal of misschien zelf voetbal. Kom zeker af ! 

Waar: Sportvelden Lier

Wanneer: 14:00 tot 17:00

Wat neem ik mee: basketbal, voetbal, … je mag zo veel meenemen als je wilt als we het maar kunnen gebruiken

Neem zeker ook iets mee om te drinken, want van al dat sporten krijg je zeker wel dorst 

Wat: Pleinspelen

P, P, P, pleinspelen !!! De voorlaatste vergadering van het jaar al. Het kamp komt dichterbij dus. Daarom spelen we nog is een namiddag vol traditionele scoutsspelletjes ! 

Waar: Klohei

Wanneer: 2 tot 5

Wat neem ik mee: /

Wat: Vlottentocht 

Kamp komt steeds dichterbij, maar dat wilt ook zeggen dat we aan onze laatste vergadering zitten. Maar niet getreurd jv’s we maken er het beste van !¬†

Samen een vlot bouwen en achteraf een BBQ, dan vraag je toch af. Wat wil een mens nog meer ? 

Waar: Klohei 

Wanneer: Van 14 uur tot 17 uur 

Wat neem ik mee: Vlees voor op de BBQ, handdoek en zwelkleren.  

jg's

jonggidsen

Wanneer: 9u-18u

Waar: Klohei

Wat: daguitstap

Vandaag gaan we op een onvergetelijk avontuur. Wat neem ik mee: slechte kleren, slechte schoenen, eten en drinken en jullie dapperste hart Verder info volgt nog!

Wanneer: 14u-17u

Waar: Klohei

Wat: paintwatt

Wie kan het beste mikken, verfpropjes ontwijken en de vijand uitschakelen? Dit vechten we uit met een wedstrijdje paintwatt!!! Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent voor de strijd van je leven 

Wat neem ik mee: een witte t-shirt dat vuil mag worden en je mag je eigen klakkenbuis meenemen als je deze hebt.

Wat: Kempekuren weekend

Waar: de Hoge Rielen

liefste meisjes dit weekend gaan we samen met de jonggidsen en jongverkenners van heel de gouw Kempen op gemengd weekend. Jullie hebben normaal gezien de mail hierover met de weekendbrief al ontvangen. Inschrijven kan tot 25 maart!! 

Wanneer: 14u-17u

Waar: Zimmertoren Lier

Wat: Stadsspel

Jaja meisjes het is zo ver, vandaag duiken we nog eens de stad in voor een mega leuk stadsspel! Samen gaan we Lier op zijn kop zetten. Slagen jullie er in ons spel te kraken dan verdienen jullie wel een verassing…

Wanneer: 14u-17u

Waar: Klohei

Wat: waterspelletjes

Wie is er niet bang om een beetje nat te worden? Vandaag zoeken we de afkoeling op met verschillende waterspelletjes. Droog gaan we zeker niet blijven!

Wat neem ik mee: zwemkledij of kleren die nat/vuil mogen worden

Wanneer: /

Waar: /

Wat: carwash

Verder info volgt nog!!!

Wanneer: 14u-17u

Waar: Klohei

Wat: vlottentocht

Helaas zit het scoutsjaar er bijna op… daarom sluiten we af met de jaarlijkse vlottentocht en natuurlijk niet te vergeten met een zalige bbq. Hopelijk niet al te veel traantjes bij ons afscheid, want we zien jullie natuurlijk terug voor een spetterend scoutskamp!!

Wat neem ik mee: bbq materiaal (vlees, groenten, saus, brood,.) 

verkenners

verkenners

Waar: klohei

 

Wanneer: van 2 tot 5

 

Wat: Vandaag is het grappen en grollen geblazen op klohei en halen we goede ouderwetste fratsen uit!!

Vandaag is het helaas geen vergadering, maar volgende week zijn wij terug van de partij!

Waar: klohei

 

Wanneer: van 2 tot 5

 

Wat: Welke verkenner heeft de beste speurneus? Wie Wally vindt die wint!

Waar: klohei, Grote Markt

 

Wanneer: Heel het weekend!

 

Wat: Dit weekend doen we een grote geldactie om ons buitenlands kamp te sponsoren! Waar we exact afspreken die zaterdag en zondag en de exacte uren komen nog online!

Waar: Moevement Lier

 

Wanneer: 2 tot 5

 

Wat: Meat & Greet

Wij zijn voor deze vergadering uitgenodigd in het Moevement voor een namiddag met gratis kebab, crea-workshops, sport & spel …..

Heerlijk dus allemaal daar!

Waar: Evenementenweide naast het stadspark van Lier

Wanneer: 13u – 17u30

Meenemen: warme reserve kleding, handdoek, kleding in thema

Wat: Pallieterpeddel

Nieuwe, aangepaste editie van de welgekende Pallieterpeddel!! Iets met vlotten bouwen en winnen van de andere jeugdbewegingen…. Allen daar dan laten we hen een poepje ruiken

Thema laten we nog weten in de Whatsapp-groep!

Waar: Kloosterheide

 

Wanneer: 2 tot 5

 

Wat: Verrassingsvergadering!!!!

SURPRISE! Als voorlaatste vergadering doen we iets speciaals, allemaal komen!! 

Waar: Kloosterheide

 

Wanneer: van 2 tot 5

Meenemen: vleeskes en vanalles voor BBQ

 

Wat: Vandaag is het de laatste vergadering‚Ķ We spreken af om 14u op kloosterheide en maken een echte mannenvlot! Aansluitend maken we onze eigen vleeskes klaar op de grill ūüėä!

 

gidsen

gidsen

Waar: klohei

Wanneer: van 2 tot 5 

Wat: Hunger Games. Het Capitool legde nieuwe regels vast voor de gidsen. Vandaag is het tijdens de games ieder voor zich. Wie wint de grote gidsen Hunger Games?

Deze zondag zijn wij met de leiding op weekend dus is er jammer genoeg geen vergadering! Tot volgende week !! X

Waar: klohei

Wanneer: van 2 tot 5

Wat: Dag lieve gidsjes, vandaag doen we een geldactie! Wij verwachten dan ook dat iedereen er zal staan want anders zal er niet veel verdiend worden. Met hoe meer we zijn, hoe meer geld we hebben om op kamp te gaan en hoe leuker jullie kamp wordt! X

Waar: klohei

Wanneer: van 2 tot 5

Wat: Letterkoekenspel !! Verdien letterkoekjes door opdrachtjes per team te voltooien en vorm daarmee dan een zo lang mogelijk woord. Wie wint vandaag? 

Waar: klohei 

Wanneer: van 2 tot 5

Wat: Vandaag gaan we fruitsla maken maar natuurlijk krijgen jullie niet zomaar de ingredi√ęnten. Willen jullie weten hoe jullie die bemachtigen, kom dan zeker!!

Waar: klohei

Wanneer: 16-22

Wat: Vandaag doen we na de vergaderingen van de andere takken onze VIDEE-AVOND!! Dit is onze grote geldactie en het is dus verplicht dat jullie hier zijn want dit is wel veel werk. We zullen om 16u afspreken om alles voor te bereiden en de shiften lopen tot 21u dus dan beginnen we met opruimen. Zorg er zeker voor dat al jullie vrienden komen eten bij ons!

Waar: klohei 

Wanneer: van 2 tot 5

Wat: Vandaag gaan we lekker kokkerellen. We maken met z’n allen een 3 gangenmenu en zo kunnen we nog eens lekker bijpraten!¬†

Waar: klohei 

Wanneer: van 2 tot 5 

Wat: Kom allemaal vandaag zeker want het is een verassingsvergadering! Het enige wat we jullie op voorhand kunnen vertellen is dat het heel leuk zal worden!