De kampdata van de zomer van 2020 vindt u hier:

Kapoenen: 4 juli – 8 juli
Kabouters: 4 juli – 10 juli
Welpen: 4 juli – 10 juli
Jonggidsen: 5 juli – 15 juli
Jongverkenners: 5 juli – 15 juli
Gidsen: 15 juli  – 25 juli
Verkenners: 1 – 14 juli

De locaties zullen nog met u meegedeeld worden via de kampbrief!

!Disclaimer!
De verkenners hun kampdata kunnen nog aangepast worden vanwege buitenlandskamp.

Kapoenen

kapoenen

September

calendar 15/09

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Stardag

Waar: KloHei

Beschrijving: 

Welkom kapi’s op de nieuwe start van een supertof scoutsjaar.

Vandaag herontdekken jullie de scouts op een leuke dag met veel spelletjes samen met jong en oud!!

calendar 22/09

Tijdstip: 14u – 17u

Onderwerp: Eén-tegen-allen

Waar: KloHei

Beschrijving:

We starten het jaar met een typisch scoutsspel dat uiteraard niet kan ontbreken! Dus kom in je scoutste kleren naar klohei om de leiding te verslaan!

calendar 29/09

Tijdstip: 11u – 14u

Onderwerp: Woudloperskeuken

Waar: KloHei

Beschrijving:

Een echte kapi weet hoe je een stevige maatlijd kan klaarmaken op een zelfgemaakt vuurtje dus neem allemaal je vleesje, gamel en wat lekkers als bijgerechtje mee! Neem maar genoeg mee voor een vol buikje 😉

Oktober

calendar 06/10

Tijdstip: /

Onderwerp: Planningsweekend

Waar: /

Beschrijving: Geen vergadering vandaag, de leiding is vollop bezig met het plannen van het hele scoutsjaar, tot volgende week!!!

calendar 27/10

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Halloween

Waar: Klohei

Beschrijving: Brrrr… Het is halloween!! Dus verkleed jullie in het engste monster en kom wat rondspoken op de kloosterheide tumtumtuuuuuum

calendar 13/10

Tijdstip: 11u-…

Onderwerp: Processie

Waar: St-Gummaruskerk

Beschrijving: Vandaag herleven we de grootste traditie van scouting Lier, we stappen met trots doorheen Lier om onze scouts te vertegenwoordigen, stap met volle borst en zorg zeker dat je je das meehebt!!

calendar 20/10

Tijdstip: 13:45u-17u

Onderwerp: Massaspelen

Waar: Atletiekpiste naast het Moevement

Beschrijving: Vandaag spelen we samen met alle jeugdbewegingen van Lier! Er worden teams samengesteld van jong en oud om zo vele opdrachten te winnen. Succes kapi’s xxx

November

calendar 03/11

Tijdstip: /

Onderwerp: KAPOENENWEEKEND!!!!

Waar: /

Beschrijving: De weekendbrief wordt een van de vergaderingen van oktober met de kapoen meegegeven. We sturen het document ook via mail naar jullie toe!!! Tot dan xx

WEEKENDBRIEF!!!!

 weekendbrief 2-3 november

calendar 24/11

Tijdstip: 14u-17u 

Onderwerp: Pokémonvergadering

Waar: Klohei

Beschrijving: Gotta catch ‘em aaalllll!!! Pikachu heeft jullie hulp nodig… Kom naar klohei om te weten te komen wat er nodig is om hem te helpen… Succes kapi’s!!

calendar 10/11

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Verwenvergadering + voetbaltoernooi

Waar: Klohei

Beschrijving: De leiding wordt al eens graag verwend en hebben jullie hulp daarbij nodig… Neem dus gerust wat verwennerij mee! Uiteraard voorzien wij ook wat brutere activiteiten tussendoor zodat jullie zeker niet in slaap vallen op deze mooie zondagnamiddag!

calendar 17/11

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Kermisvergadering

Waar: Zimmertoren

Beschrijving: Kom als de grootste Johnny’s en Marina’s verkleed naar de enige echte grote magnifieke fantastische novemberfoor van Lier en beleef samen met ons de marginaalste dag van jullie leven! Om naar uit te kijken, toch? See you later, alligator!!

December

calendar 01/12

tijdstip: 11u-13u

onderwerp: Zwemmen

waar: Waterperels, zwembad van Lier

beschrijving: 

Blijven zwemmen, blijven zwemmen, blijven zwemmen,… Haal net als Dory je beste zwemslagen naar boven en kom mee met heel de scouts naar het zwembad!!!

 

calendar Vrijdag 20/12

Tijdstip: 19u-21u

Onderwerp: Fakkeltocht

Waar: Klohei

Beschrijving: 

Het is de 30e editie van de fakkeltocht van Kloosterheide, een extra feestelijke editie, en wij wandelen mee! We spreken op vrijdagavond af om 19 uur op de scouts en zijn hier weer terug om 21 uur. Gelieve de auto’s te parkeren bij de hondenschool ‘de ernstige hond’ en niet op onze eigen parking. Ieder lid krijgt een fakkel en nadien kunnen ze ook smullen van heerlijke frietjes, gelieve 2 euro hiervoor afgeven aan de leiding.

Ouders kunnen ook meewandelen, maar dit jaar niet samen met onze groep. Als ouders zich willen inschrijven kunnen ze mailen naar info@kloosterheide.be. Zeker vermelden dat het om ouders van leden van de scouts gaat, zo kunnen jullie vertrekken in de groep vlak na ons en zijn jullie ook op tijd terug bij de scouts om jullie kinderen op te pikken.

Nadien zullen onze jins een kerstbar openen in de lokalen, iedereen is dan welkom om nog iets te komen drinken en gezellig na te praten.

calendar 08/12

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Cluedo

Waar: Klohei

Beschrijving: 

Iemand van jullie dierbare leiding is al enkele dagen vermist… Wie is de schuldige van deze streek en hoe heeft die bullebak deze klus geklaard??? Help ons de dader te ontmaskeren en in de boeien te slaan!!

calendar 29/12

tijdstip: /

onderwerp: geen vergadering wegens blok

waar: /

beschrijving: /

 

calendar 14/12

Tijdstip: 18u-20u

Onderwerp: Pyjamavergadering

Waar: Klohei

Beschrijving: 

DE BLOK van jullie leiding gaat van start, dit betekent dat ons avontuur een paar keer in de avond zal doorgaan! Maar niet getreurd, het blijft even leuk! Om te wennen aan deze plotse verandering mogen jullie in pyjama naar de scouts komen hihi

Kabouters

kabouters

Januari

calendar 5/01

Tijdstip: 18u-20u

Onderwerp: Gezelschapspelletjes 

Waar: Kloosterheide

Beschrijving:Weerwolven, Monopoly, Zotje Jagen, Twister, Rummikub, Mens Erger Je Niet,… Toon vandaag in welke spelletjes jij de absolute winnaar bent tijdens een avondje gezellig samen spelletjes spelen.calendar 26/01

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: kabouters @ Zwitserland

Waar: Klosterheide

Beschrijving:Kan jij net zoals ons ook niet wachten tot het weer lente wordt? Maar een echte kabouter blijft niet binnen, nee die trekt zijn winterjas aan en maakt er het beste van. Daarom gaan we vandaag samen alle leuke winterspelen spelen. Zoals sleeën, skiën, snowboarden en het grote sneeuwballengevecht! Welke kabouter wint de gouden medaille?

calendar 12/01

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Eenhoornvergadering

Waar: Kloosterheide

Beschrijving:Wist je dat er diep in het KLOHEI bos een eenhoorn woont?Wist je dit echt niet? Wat gek! Dan gaan we samen opzoek!De eenhoorn en wij verwachten jullie om 14u op klohei.
Vergeet je paardenfluisterskills niet!

calendar ../01

Tijdstip:

Onderwerp:

Waar: 

Beschrijving:

calendar 19/01

Tijdstip: 18u-20u

Onderwerp: Filmavond

Waar: Kloosterheide

Beschrijving:Vandaag is het een rustige avondvergadering en kijken we naar een film die jullie zelf mogen meenemen van thuis! Neem dus allemaal een leuke film mee en een dekentje zodat we ons lekker knus tegen elkaar kunnen legen en kunnen genieten van de leuke film!

Oktober

calendar 6/10

Tijdstip: /

Onderwerp: Planningsweekend leiding

Waar: /

Beschrijving: Dag lieve kabouters
Dit weekend zullen jullie de leiding moeten missen. Wij gaan op planningsweekend en jullie kunnen ondertussen wat rusten of kabouterklusjes in huis doen.
Tot snel lieve kabouters!

calendar 25/10 – 27/10

Tijdstip: 19:30u

Onderwerp: Kabouterweekend

Informatie: Weekendbrief kabouters

(Klik op ‘Weekendbrief kabouters’ om de brief te kunnen downloaden)

Waar: Peutie

Beschrijving: Jippie het is weer zo ver: SCOUTSWEEKEND. 25/10 verwachten wij jullie op ons superleuk weekend! Ben je benieuwd waar het is? Wat het thema is? Welke gekke spelletjes we gaan spelen? Dan moet je nog eventjes wachten tot de brief er is. 

calendar 13/10

Tijdstip: 9u45-einde processie.

Onderwerp: PROCESSIE!!!

Waar: Sint-Gummaruskerk

Beschrijving: Vandaag is dé dag om te tonen met hoeveel wij Kabouters wel niet zijn! Kom talrijk en in perfect uniform naar de Sint-Gummaruskerk om de scouts overweldigend te vertegenwoordigen 🙂 wij verwachten jullie om 9u45! Het einde van de processie kunnen wij niet voorspellen, wij raden iedereen aan om hun lieve kabouter te bewonderen op deze hoogdag in Lier.

calendar ../10

Tijdstip:

Onderwerp:

Waar: 

Beschrijving:

calendar 20/10

Tijdstip: 13u45-17u

Onderwerp: Massaspelen

Waar: Atletiekpiste van Lier

Beschrijving: Vandaag gaan wij als kabouters sterk in onze schoenen moeten staan. Wij gaan ons moeten bewijzen tegenover alle andere, vijandige jeugdbewegingen uit Lier. Goed ontbijten is de boodschap, zodat we veel energie hebben om de rest te verslaan. We zien elkaar aan het atletiekpiste in Lier (naast cultuurcentrum de mol) om 13u45.

November

calendar 3/11

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Halloween vergadering

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: MUAHAHAHAH
Vandaag gaan we eens zien wie de beste heks is van de kabouters!
Ben jij niet bang van spinnen? Ook niet van draken? EN al helemaal niet van spoken?
Kom dan zeker om 14u naar kloosterheide om samen met ons rond te spoken.
(Meenemen een keukenhanddoek)

calendar 24/11

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: De beste bloemenverkoopster

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: Vandaag doen we even alsof we bloemen gaan verkopen op het strand in knokke. Ben jij een goede bloemenproducent of ben jij overtuigd van je verkoop-skills? Dan is deze vergadering echt iets voor jou!

calendar 10/11

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Kermisvergadering 

Waar: Zimmerplein 

Beschrijving: NOVEMBERFOOR!!!!
Ongetwijfeld de leukste tijd van het jaar in de leukste stad van de provincie Antwerpen. Vandaag spelen we een stadsspel op de kermis. Al wie zin heeft om te fooren zeker komen, we spreken om 14 uur af op het zimmerplein.

calendar ../11

Tijdstip:

Onderwerp:

Waar: 

Beschrijving:

calendar 17/11

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Laddercompetitie

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: Welke Kabouter is de snelste, slimste, moedigste, sterkste, coolste, …? Wie klimt helemaal naar de top en wordt zowaar een Reus? Aan iedereen die de uitdaging aandurft: afspraak van 2-5 op KloHei!

December

calendar 1/12

Tijdstip: 11u-13u

Onderwerp: Zwemmen 

Waar: Zwembad de waterperels

Beschrijving: Als een mossel in het water of beter gezegd als een kabouter in het water 😉
Vandaag gaan we met heel de scouts zwemmen in Lier. Het exacte uur wordt later meegedeeld.

calendar Vrijdag 20/12

Tijdstip: 19u-21u

Onderwerp: Fakkeltocht

Waar: Kloosterheide

Beschrijving:

Het is de 30e editie van de fakkeltocht van Kloosterheide, een extra feestelijke editie, en wij wandelen mee! We spreken op vrijdagavond af om 19 uur op de scouts en zijn hier weer terug om 21 uur. Gelieve de auto’s te parkeren bij de hondenschool ‘de ernstige hond’ en niet op onze eigen parking. Ieder lid krijgt een fakkel en nadien kunnen ze ook smullen van heerlijke frietjes, gelieve 2 euro hiervoor afgeven aan de leiding.

Ouders kunnen ook meewandelen, maar dit jaar niet samen met onze groep. Als ouders zich willen inschrijven kunnen ze mailen naar info@kloosterheide.be. Zeker vermelden dat het om ouders van leden van de scouts gaat, zo kunnen jullie vertrekken in de groep vlak na ons en zijn jullie ook op tijd terug bij de scouts om jullie kinderen op te pikken.

Nadien zullen onze jins een kerstbar openen in de lokalen, iedereen is dan welkom om nog iets te komen drinken en gezellig na te praten.

calendar 8/12

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Sinterklaasvergadering

Waar: Klooserheide

Beschrijving: Zie ginds komt de stoomboot in Kloosterhei aan! Vandaag zijn wij geen Kabouters maar Pieten! Benieuwd welk leuks dat allemaal te betekenen heeft? Kom erachter van 2-5 op Kloosterhei.

calendar 29/12

Tijdstip: /

Onderwerp: Geen vergadering

Waar: /

Beschrijving: De leiding is moe van al het feesten, we veronderstellen jullie ook? Daarom is het vandaag geen vergadering, om even aan de feestdrukte te ontsnappen. Rust maar goed uit want we verwachtenjullie volgende week helemaal tip top in form, tot dan!

calendar 15/12

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: De slimste kabouter

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: Wie oh wie heeft het hoogste IQ, wie oh wie is op de hoogte van de meeste weetjes en wie oh wie verbaast de leiding? Kom mee quizzen om te weten te komen welke kabouter de slimste is. Mee te nemen: zoveel mogelijk weetjes om de quiz te winnen!!!

Welpen

welpen

September

calendar 15/09

Tijdstip: 14u -17u

Onderwerp: startdag

Waar: klohei

Beschrijving:

calendar 22/09

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: cluedo

Waar: klohei

Beschrijving: Er is een moord gebeurd in de jungle, Chill is gestorven. Zoals jullie weten kan de roedel dit niet zo maar achter hen laten. Gaan jullie mee opzoek naar de dader, moordwapen, locatie,… Ik zie jullie speurneuzen graag opdagen om dit mysterie op te lossen.

calendar 29/09

Tijdstip: 11u-14u

Onderwerp: woudloperskeueken

Waar: we spreken af op klohei

Beschrijving: Niet te vergeten aan het scoutsleven is lekker eten, maar heb je al eens op een zelfgemaakt vuur gekookt? Zoals in de echte survival-wereld? Vandaag gaan jullie onder begeleiding zelf lekker koken, bereid thuis samen met je ouders een lekker maaltijdje voor die we dan samen gaan bakken op het vuur en opeten natuurlijk.Vergeet zeker geen gamel en bestek! Kom zeker ook met de fiets 

Oktober

calendar 06/10

Tijdstip: 

Onderwerp: geen vergadering

Waar: 

Beschrijving: Dit weekend is jullie leiding op plannings weekend waar we het verdere verloop van het jaar gaan bespreken. We zien jullie terug de volgende zondag.

calendar 13/10

Tijdstip: 9.45u tot einde processie

Onderwerp: processie

Waar: Sint- Gummarus kerk

Beschrijving: Vandaag herleven jullie de grootste traditie van scouting lier. We stappen vol trots door Lier dus zorg dat je allemaal in perfect uniform aankomt. Je kan het perfect uniform raadplegen op de officiële scouts site, scouts en gidsen Vlaanderen. Zie zeker dat je het nieuw jaarthema klaar hebt hangen, heb je deze nog niet kom dan bij het verzamelen naar Akela.

calendar 20/10

Tijdstip: 13:45-17u

Onderwerp: Massaspelen

Waar: Atletiekpiste van Lier

Beschrijving: Vandaag gaan we met zijn allen samen komen. het is het weekend van de jeugdbewegingen dus we zullen samen komen met anderen bewegingen. Wij kijken er zeker naar uit om te bewijzen dat onze scouts de leukste en de actiefste is. 

calendar 27/10

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: halloween vergadering

Waar: klohei

Beschrijving: Hebben jullie het gehoord? Halloween komt er aan. Neem allen een pompoentje mee, verkleedje zo griezelig mogelijk en dan zien we elkaar. Om dit griezelfeest te vieren.

calendar ../10

Tijdstip:

Onderwerp:

Waar: 

Beschrijving:

November

calendar 03/11

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: ladercompetitie

Waar: klohei

Beschrijving: Wie, wie, wie, oh wie van jullie kan er goed klimmen? Kom laten zien dat jij de beste bent en het eerst aan de top zal zijn. 

calendar 24/11

Tijdstip: 14uur – 17 uur

Onderwerp: post-it quizzzzz

Waar: klohei

Beschrijving: Welke kleur is het slimst? Dat gaan we uitzoeken in de legendarische-wereldberoemde Post-it quizzzzz. Wij als quizmasters kijken er enorm naar uit!!

calendar 10/11

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: stadsspel met een vleugje kermis

Waar: Grote markt Lier, aan de trappen van het oud stadhuis

Beschrijving: Vandaag gaan we opstap met zen alle naar het hartje van Lier. Toevallig (kuch kuch) is er een kermis waar we zeker een stapje gaan maken.

Wat neem je dan best mee: een zakcentje en doe zeker jouw hemd en das aan zodat we jou ten alletijden kunnen zien. 

calendar 15-17/11

Tijdstip: zie brief

Onderwerp: weekend

Waar: zie brief

Beschrijving: EINDELIJK IS HET ZO VER!! Het eerste weekend is er. We gaan nog niet veel verklappen, jullie krijgen tijdig een infobrief opgestuurd waarin je alle info vindt. Mis dit zeker niet.

December

calendar 01/12

Tijdstip: 11u-13u

Onderwerp: zwemmen

Waar: zwembad de waterperels

Beschrijving: Jaarlijkse zwembeurt is weer aangetreden. Trek je zwemkleren aan en we springen samen het water in.

calendar Vrijdag 20/12

Tijdstip:  19u – 21u

Onderwerp: Fakkeltocht

Waar: Klosterhei

Beschrijving:

Het is de 30e editie van de fakkeltocht van Kloosterheide, een extra feestelijke editie, en wij wandelen mee! We spreken op vrijdagavond af om 19 uur op de scouts en zijn hier weer terug om 21 uur. Gelieve de auto’s te parkeren bij de hondenschool ‘de ernstige hond’ en niet op onze eigen parking. Ieder lid krijgt een fakkel en nadien kunnen ze ook smullen van heerlijke frietjes, gelieve 2 euro hiervoor afgeven aan de leiding.

Ouders kunnen ook meewandelen, maar dit jaar niet samen met onze groep. Als ouders zich willen inschrijven kunnen ze mailen naar info@kloosterheide.be. Zeker vermelden dat het om ouders van leden van de scouts gaat, zo kunnen jullie vertrekken in de groep vlak na ons en zijn jullie ook op tijd terug bij de scouts om jullie kinderen op te pikken.

Nadien zullen onze jins een kerstbar openen in de lokalen, iedereen is dan welkom om nog iets te komen drinken en gezellig na te praten.

calendar 8/12

Tijdstip: 14 uur tot 17 uur 

Onderwerp: super-duper-kei-grave-vergadering

Waar: kloosterheide

Beschrijving: Vandaag gaan we leren wat je als welp moet kunnen. sjorren, klauteren, vuur maken, knopinleggen,… Komen is meer dan aangeraden! Mis dit niet!

calendar 29/12

Tijdstip:/

Onderwerp:  Vandaag geen vergadering. Het is vakantie voor iedereen ;).

Waar: /

Beschrijving:/

calendar 15/12

Tijdstip: 14 uur – 17 uur 

Onderwerp: één tegen allen

Waar: klohei

Beschrijving: Welpen versus leiding. Gaan jullie ons verslagen, gaan jullie alle opdrachten volbrengen? Indien ja, dan heeft de leiding een serieus cadeau voor jullie op kamp. Gaan jullie de uitdaging aan?

Jonggidsen

jv's

September

calendar 15/09

Tijdstip: 2e & 3e jaars: 10u30 1e jaars: 12u00

Onderwerp: overgang

Waar: ijzeren brug kant van t’oud Lier 

Beschrijving: Een jaar start traditioneel met de overgang, 2e en 3e jaars neem zeker jullie spullen mee je de 1e jaars mee wil verwelkomen. Na de overgang is het nog vergadering met alle takken op klohei van 2 tot 5 met aansluitend een leuke bbq waar nog steeds voor ingeschreven kan worden.
Tot dan, de jonggidsenleiding

calendar ../09

Tijdstip: 

Onderwerp: 

Waar: 

Beschrijving: 

calendar 22/09

Tijdstip: van 2 tot 5

Onderwerp: kennismakingsspel

Waar: klohei

Beschrijving: Misschien kennen jullie elkaar allemaal wel, maar kennen jullie de leiding al wel helemaal? Daarvoor staat deze dag. We gaan elkaar van 2 tot 5 eens goed leren kennen. bereid je gênantste verhalen en je grappigste ervaringen al maar voor.
Tot dan

calendar ../09

Tijdstip: 

Onderwerp: 

Waar: 

Beschrijving: 

calendar 29/09

Tijdstip: van 2 tot 5 

Onderwerp: Laddercompetitie

Waar: Klohei

Beschrijving: Wie o wie is de beste jonggids van scouting Lier 2019/2020. Laten we dat deze vergadering eens testen. We gaan een laddercompetitie houden om te zien wie deze eretitel waardig is. Smeer je spieren in, en hou je hersenen warm!
Tot Zondag joggi’s! 

Oktober

calendar 06/10

Tijdstip: /

Onderwerp: planningsweekend

Waar: /

Beschrijving: Lieve Jonggidsen,

Deze zondag is het jammer genoeg geen vergadering… Jullie leiding is er even tussenuit om de rest van het komende scoutsjaar te plannen. Wij verwachten jullie volgende week allen terug op post.
Tot dan!

calendar 27/10

Tijdstip: van 2 tot 5

Onderwerp: halloween

Waar: klohei

Beschrijving: Wij gaan vandaag een afschrikwekkende halloweendag beleven. Oké nee mopje. We gaan een heerlijk pompoensoepje met z’n allen maken. Neem allemaal een pompoen mee zodat we de beste soep ooit kunnen maken.
Doe oe oe oei

calendar 13/10

Tijdstip: 09:45

Onderwerp: processie

Waar: Sint-Gummarus Kerk Lier

Beschrijving: Yey, jullie favoriete vergadering. De jaarlijkse processie staat weer voor de deur. Zie dat jullie allemaal stipt om 9u30 aan de grote Kerk in Lier staan. Wij verwachten jullie allemaal in perfect uniform, dwz,. hemd, das en groene broek/rok, paraat om te stappen.
Heilige groeten van jullie leiding.

calendar ../10

Tijdstip: 

Onderwerp: 

Waar: 

Beschrijving: 

calendar 20/10

Tijdstip: van 13:45 tot 17u00

Onderwerp: massaspelen jeugdraad

Waar: Atletiekpiste Lier

Beschrijving: Beste jonggidsen,
Het wordt eens tijd dat we bewijzen dat we de sterkste jeugdbeweging zijn van Lier en omstreken. Daarom dat wij de krachten van de scouts eens gaan bewijzen tegen de rest. We spreken af om 14u aan het Moevement, met een strijdlust als het kan. Om 17u mogen de ouders jullie terug komen halen om jullie verhalen over onze zege aan te horen.
Howdie!

November

calendar 03/11

Tijdstip: 11u-14u

Onderwerp: woudloperskeuken

Waar: klohei (met fiets)

Beschrijving: Bonjour mes filles.
Deze voormiddag halen we de echte bourgondiërs in ons naar boven. We koken ons eigen gerechtje op een zelfgemaakt vuurtje. Dat wordt smullen. Zorg ervoor dat jullie allemaal een heel lekker gerechtje kunnen bereiden. Neem dus ook gamel, bestek,… mee.
Smakelijke groeten en tot dan.

calendar 24/11

Tijdstip: van 2 tot 5

Onderwerp: geheim

Waar: klohei

Beschrijving: Hey jonggidsen,
Er is iemand jarig dit weekend… Om hierachter te komen zullen we een spel moeten spelen. Zijn jullie benieuwd? Kom dan dit weekend zeker naar klohei.
Doei vrienden.

calendar 8-9-10/11

Tijdstip: 

Onderwerp: weekend

Waar: 

Beschrijving: Konichiwa, dit weekend gaan we ons onderdompelen in de Japanse cultuur. Zoek alvast een bijpassende outfit. Meer info volgt met de weekendbrief. 

Dit is onze weekend Brief: weekendbrief-jogis

calendar ../11

Tijdstip: 

Onderwerp: 

Waar: 

Beschrijving: 

calendar 17/11

Tijdstip: van 2 tot 5

Onderwerp: kermisvergadering

Waar: zimmertoren

Beschrijving: Hey foorwijven,
Deze middag gaan we de novemberfoor even overnemen. we rule the foor from Lier he. Neem een zakcentje mee zodat we samen in de high energy, of achteraf tenminste van een smouten bol kunnen genieten. XP XD
Salut!

December

calendar 01/12

Tijdstip: to be announced

Onderwerp: zwemmen

Waar: de waterperels Lier

Beschrijving: Blubbende dag,
Hebben jullie genoten vaan de mosseltjes gisteren? Vandaag zullen we de kilootjes er eens afzwemmen. We spreken af om… aan het zwembad van Lier.
Veel waterpret, jullie leiding.

calendar 20/12

Tijdstip: 19u – 21u

Onderwerp: Fakkeltocht

Waar: Kloosterheide

Beschrijving:

Het is de 30e editie van de fakkeltocht van Kloosterheide, een extra feestelijke editie, en wij wandelen mee! We spreken op vrijdagavond af om 19 uur op de scouts en zijn hier weer terug om 21 uur. Gelieve de auto’s te parkeren bij de hondenschool ‘de ernstige hond’ en niet op onze eigen parking. Ieder lid krijgt een fakkel en nadien kunnen ze ook smullen van heerlijke frietjes, gelieve 2 euro hiervoor afgeven aan de leiding.

Ouders kunnen ook meewandelen, maar dit jaar niet samen met onze groep. Als ouders zich willen inschrijven kunnen ze mailen naar info@kloosterheide.be. Zeker vermelden dat het om ouders van leden van de scouts gaat, zo kunnen jullie vertrekken in de groep vlak na ons en zijn jullie ook op tijd terug bij de scouts om jullie kinderen op te pikken.

Nadien zullen onze jins een kerstbar openen in de lokalen, iedereen is dan welkom om nog iets te komen drinken en gezellig na te praten.

calendar 08/12

Tijdstip: van 2 tot 5

Onderwerp: sintvergadering

Waar: klohei

Beschrijving: Zie ginds komt de stoomboot…
Ja hoor, de Sint is geweest. Zijn jullie wel braaf geweest? Of verdienen jullie een VIP spotje in de zak van zwarte piet. Vandaag gaat de Sint van 2 tot 5 het braafste jonggidsje er eens uitkiezen.
Hohoho, euh ik bedoel “dag mijn liefste kinderen”

calendar 29/12

Tijdstip: 20u-22u

Onderwerp: kerstvergadering

Waar: klohei

Beschrijving: Dag allemaal,
De gezelligste periode van het jaar komt eraan, Kerstmis. Nemen jullie allemaal een zelf gemaakt cadeautje mee? Dit hoeft zeker niet te duur te zijn. Een zelfgemaakte cake of geknutseld werkje is zeker goed! Kleed jullie allemaal maar kerstig aan. We zien jullie van 20u tot 22u op klohei.
Prettige feestgroeten.

 15/12

Tijdstip: van 2 tot 5

Onderwerp: Stratego

Waar: klohei

Beschrijving: Hey hoi,
Zet ik mijn kolonel naar voor of mijn sergeant naar achter? Dit zullen we tactisch bespreken van 2 tot 5 op klohei, tijdens het giga stratego spel.
tschüs

Jongverkenners

jg's

November

calendar 03/11

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: één tegen allen

Waar: klohei

Beschrijving: 1 tegen 1? Of 1 tegen 21? Nee hoor. Op de scouts wordt niemand uitgesloten en spelen we 1 tegen allen ! Kom daarvoor naar jullie favoriete zondagbestemming. Tot dan ! 

calendar 24/11

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: Sporentocht

Waar: Klohei

Beschrijving: Jullie allerliefste leidster Jade zal sporen voor jullie verstoppen om haar zo te kunnen vinden!

 

calendar 10/11

Tijdstip: weekend

Onderwerp: Weekend

Waar: Lint

Beschrijving: weekendbrief-8-10-november-1

calendar 17/11

Tijdstip: 14-17

Onderwerp: Novemberfoor

Waar: Zimmertoren

Beschrijving: Hey foortjes, trek je graafste adidas vest aan en zet de gekste pet al maar op want vandaag gaan we lekker de marginaaltjes uithangen op de novemberfoor in Lier! Wie vindt als eerste de weg door de spiegeltent? 

December

calendar 01/12

Tijdstip: 

Onderwerp: Zwemmen

Waar: De waterperels

Beschrijving: Naar jaarlijkse gewoonte gaan we onze mosseltjes van gisteren verteren in het zwembad van Lier. Niet alleen jullie maar ook alle andere takken zullen hier massaal aanwezig zijn. Wil je Scouting Lier mee komen vertegenwoordigen in de Waterperels? Kom dan zeker deze zondag een kijkje nemen in het mooiste zwembad van Lier en omstreken.
Grtj, je favoriete leiding xxx

calendar Vrijdag 20/12

Tijdstip: 19u – 21u

Onderwerp: Fakkeltocht

Waar: Kloosterheide

Beschrijving:

Het is de 30e editie van de fakkeltocht van Kloosterheide, een extra feestelijke editie, en wij wandelen mee! We spreken op vrijdagavond af om 19 uur op de scouts en zijn hier weer terug om 21 uur. Gelieve de auto’s te parkeren bij de hondenschool ‘de ernstige hond’ en niet op onze eigen parking. Ieder lid krijgt een fakkel en nadien kunnen ze ook smullen van heerlijke frietjes, gelieve 2 euro hiervoor afgeven aan de leiding.

Ouders kunnen ook meewandelen, maar dit jaar niet samen met onze groep. Als ouders zich willen inschrijven kunnen ze mailen naar info@kloosterheide.be. Zeker vermelden dat het om ouders van leden van de scouts gaat, zo kunnen jullie vertrekken in de groep vlak na ons en zijn jullie ook op tijd terug bij de scouts om jullie kinderen op te pikken.

Nadien zullen onze jins een kerstbar openen in de lokalen, iedereen is dan welkom om nog iets te komen drinken en gezellig na te praten.

calendar 8/12

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Sinterklaas

Waar: Klohei

Beschrijving: 

calendar 29/12

Tijdstip: /

Onderwerp: Feestdagen

Waar: /

Beschrijving: Dag engeltjes, het is feest! Maar helaas dit weekend niet op de scouts 🙁 We zien jullie volgende week. 

calendar 15/12

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Highland games

Waar: Klohei

Beschrijving: Wij komen in kilt, jullie toch ook? Haal allemaal je Schotse zelf boven voor de jaarlijkse highland games. Een namiddag vol boomstam gooien, touwtrekken en nog veel meer!

Januari

calendar 04/01

Tijdstip: 19u – 21u

Onderwerp: Feestfeestje

Waar: Klohei

Beschrijving: Kerst hebben we helaas gemist, maar wij willen toch graag met jullie nog een feestje bouwen! Een feestje zou geen feestje zijn zonder cadeautjes. Neem dus allemaal een zelfgemaakt CADEAUTJE mee. Wie is het origineelst? Trek je mooiste kostuum en dan zien we jullie vanavond! 

calendar 26/01

Tijdstip: Volgt nog

Onderwerp: Stadsspel

Waar: Station Lier

Beschrijving: Hopelijk zijn jullie echte stadsmussen want vandaag trekken we de stad in! Welke stad houden we nog even geheim… spannend…!! 

calendar 11/01

Tijdstip: 19u-21u

Onderwerp: Post-it quiz

Waar: klohei

Beschrijving: Ben je slim of eerder snel? Vandaag gaan we jullie testen! Welke patrouille wint de post-it quiz en gaat met de eer van ‘slimste-patrouille-van-ScoutingLier’ lopen? Dit zullen we vanavond weten! 

calendar 18/01

Tijdstip: 19u-21u

Onderwerp: Filmavond

Waar: Klohei

Beschrijving: Horen jullie de popcorn ook al poppen? Nee? Kom dan vanavond naar Kloosterheide dan gaan we samen gezellig een filmpje zien. We bouwen ons lokaal om in een echte gezellige cinemazaal. Neem een dekentje, wat versnaperingen en een filmpje mee. Je kan ons ook laten weten welke film wij kunnen downloaden op netflix en dan kunnen we chillen!

Gidsen

gidsen

September

calendar 15/09

Tijdstip: 11u (3de & 2de jaars) en 12u30 ( 1ste jaars)

Onderwerp: Startdag & overgang

Waar: Ijzere brug

Beschrijving: 

Vandaag is het overgang en startdag! Laten we het jaar met een topvergadering starten!

calendar 22/09

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: Kookvergadering

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: 

Lekker koken met de meiden! Breng allemaal wat lekkers mee om te kokerellen!

calendar 29/09

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: Tie-dye vergadering

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: 

Yeppaaa, kleurrijke t shirtjes maken! Of je iets moet meenemen volgt nog!

Oktober

calendar 6/10

Tijdstip: /

Onderwerp: Planningsweekend

Waar: /

Beschrijving: 

De leiding steekt dit weekend de koppen bij elkaar om jullie een bangelijk jaar te bezorgen! geen vergadering!

calendar 27/10

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: Boyfrienddag (vriendjesdag)

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: 

Pak allemaal niet EEN maar JE vriendje mee naar de scouts voor een knettergekke vergadering xD

calendar 13/10

Tijdstip: 9u45 verzamelen

Onderwerp: Processie

Waar: Sint-Gummaruskerk

Beschrijving: 

De jaarlijkse processie staat weer voor de deur. Iedereen in perfect uniform (groene broek/rok, hemd & das) om 9u30 verzamelen aan de Grote Kerk!

calendar 20/10

Tijdstip: 13:45-17u

Onderwerp: Massaspelen Lier!

Waar: Atletiekpiste

Beschrijving: 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Vandaag zijn we met alle jeugdverenigingen van Lier op trot!

November

calendar 1/11-3/11

Tijdstip: 20u

Onderwerp: Weekend!! BEROEPEN-thema

Waar: verzamelen aan station van Lier

Beschrijving: 

Het eerste weekend van ons Gidsenjaar #excited #superleuk
We verzamelen om 19u30 aan het station!

Weekendbrief-Gidsen

calendar 24/11

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: Bosspel

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: 

Meer info volgt

calendar 10/11

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: Foor vergadering jonguuuuh

Waar: Zimmertoren

Beschrijving: 

Goe botsen in de botsotto’s, toereke doen in den High Energy en een goei pakske smoutebolleu! Kom in je margi outfit naar de foor, dan gaan we foreuuun

(deze vergadering is gewisseld met de 3dejaars vergadering, jullie worden dus vandaag aan de zimmertoren verwacht en niet volgende week.)

calendar 17/11

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: 3de jaars vergadering 

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: 

It’s in the name.. De 3de jaars voorzien deze zondag een vergadering. De 3de jaars krijgen voor 3uurtjes even de macht in handen #beetjebang #looptditgoedaf

December

calendar 1/12

Tijdstip: 11-13u

Onderwerp: zwemmen

Waar: zwembad van Lier

Beschrijving: 

Vandaag lekker plonsen in het zwembad van Lier!!

calendar Vrijdag 20/12

Tijdstip: 19u – 21u

Onderwerp: Fakkeltocht

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: 

Het is de 30e editie van de fakkeltocht van Kloosterheide, een extra feestelijke editie, en wij wandelen mee! We spreken op vrijdagavond af om 19 uur op de scouts en zijn hier weer terug om 21 uur. Gelieve de auto’s te parkeren bij de hondenschool ‘de ernstige hond’ en niet op onze eigen parking. Ieder lid krijgt een fakkel en nadien kunnen ze ook smullen van heerlijke frietjes, gelieve 2 euro hiervoor afgeven aan de leiding.

Ouders kunnen ook meewandelen, maar dit jaar niet samen met onze groep. Als ouders zich willen inschrijven kunnen ze mailen naar info@kloosterheide.be. Zeker vermelden dat het om ouders van leden van de scouts gaat, zo kunnen jullie vertrekken in de groep vlak na ons en zijn jullie ook op tijd terug bij de scouts om jullie kinderen op te pikken.

Nadien zullen onze jins een kerstbar openen in de lokalen, iedereen is dan welkom om nog iets te komen drinken en gezellig na te praten.

calendar 8/12

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: Sinterklaasvergadering

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: 

Hoor wie klopt daar kinderen.. Inderdaad, het is de Gidsenleiding met weer een superleuke vergadering #lit #awesome

calendar 29/12

GEEN VERGADERING

Tijdstip: 

Onderwerp:

Waar: 

Beschrijving:

calendar 15/12

Tijdstip: 14-17u

Onderwerp: Welnessvergadering

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: 

De leiding verdient een spa-dagje.. Kunnen jullie Gidsjes alle stress van hun schouders halen?

Verkenners

gidsen

September

calendar 15/09

Tijdstip: 1 ste jaars: 12u30, 2de/3de jaars: 11u

Onderwerp: Startdag/OVERGANG

Waar: Ijzeren brug (aan Oud Lier)

Beschrijving: Vandaag starten we met het nieuwe scoutsjaar. Het wel gekende overgangsritueel staat vandaag op het programma. 2de en 3de jaars, jullie weten wat te doen ;). 1ste jaars verwachten wij om 12u30 aan de ijzeren brug, aan de kant van Lier.

calendar ../09

Tijdstip: 

Onderwerp: 

Waar: 

Beschrijving: 

calendar 22/09

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp:  Het Grote Landenspel

Waar: Klohei

Beschrijving: Vandaag spelen we het Grote Landenspel. Haal jullie aardrijkskundige kennis maar van onder het stof, het zal nodig zijn vandaag…

calendar ../09

Tijdstip: 

Onderwerp: 

Waar: 

Beschrijving: 

calendar 29/09

Tijdstip: 11u-14u

Onderwerp: Woudloperskeuken

Waar: Klohei (met de fiets)

Beschrijving: Vandaag trekken we er op uit om onze culinaire skills te tonen. 11u op Klohei met alles dat je nodig hebt om je gerecht klaar te maken.

Oktober

calendar 6/10

Tijdstip: /

Onderwerp: /

Waar: /

Beschrijving: Jullie leiding is vandaag op planningsweekend om het verdere jaar te plannen, vandaag geen vergadering :(.

calendar 26/10

Tijdstip: 20u-22u (Zaterdagavond)

OnderwerMenemenp: Halloweenvergadering

Meenemen: Verkleed kleren

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: Vandaag gaan we griezelen op kloosterheide. Wie durft is welkom op Klohei om angstaanjagende spellen te spelen.

calendar 13/10

Tijdstip: 9u45

Onderwerp: PROCESSIE!!!

Waar: Sint-Gummaruskerk

Beschrijving: Vandaag is het hoogdag in Lier, de processie. Iedereen in PIEKFIJN UNIFORM!!!

calendar ../10

Tijdstip: 

Onderwerp: 

Waar: 

Beschrijving: 

calendar 20/10

Tijdstip: 13.45u-17u

Onderwerp: Massaspelen

Waar: Atletiekpiste Lier

Beschrijving: De jaarlijkse massaspelen staan weer gepland. Wij verwachten dat de verkenners dit jaar weer alles uit de kast halen om alle tegenstand van Chiro, KSA, KLJ,… weer eens voor goed en voor altijd de vernieling zal inboren! 

November

calendar 3/11

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Sporentocht

Waar: Klohei

Beschrijving: Speurneuzen verzamel om 14u op klohei voor een sporentocht om u tegen te zeggen.

calendar 24/11

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Waar rook is, is vuur.

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: Top secret.

calendar 8-9-10/11

Tijdstip: Zie brief

Onderwerp: Weekend !!!

Waar: Zie brief

Beschrijving: Zie brief

 

Klik hier voor de brief ==> Weekend brief

calendar ../11

Tijdstip: 

Onderwerp: 

Waar: 

Beschrijving: 

calendar 17/11

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Foorvergadering

Waar: Zimmertoren

Beschrijving: Vandaag begeven we ons in de natuurlijke habitat van de Verkenners. We gaan ons tussen de johhny’s en marina’s mengen van de Foor. Voor 1 keer zijn joggings toegestaan, als vrouw verkleed ook. 

December

calendar 1/12

Tijdstip: 11u-13u

Onderwerp: Zwemmen

Waar: Lago di Waterperels

Beschrijving: Vandaag gaan we naar jaarlijkse gewoonte zwemmen na de mosselsouper. Trek jullie strakke speedo’s aan en zet jullie badmutsen op.

calendar Vrijdag 20/12

Tijdstip: 19u – 21u

Onderwerp: Fakkeltocht

Waar: Kloosterheide

Beschrijving:

Het is de 30e editie van de fakkeltocht van Kloosterheide, een extra feestelijke editie, en wij wandelen mee! We spreken op vrijdagavond af om 19 uur op de scouts en zijn hier weer terug om 21 uur. Gelieve de auto’s te parkeren bij de hondenschool ‘de ernstige hond’ en niet op onze eigen parking. Ieder lid krijgt een fakkel en nadien kunnen ze ook smullen van heerlijke frietjes, gelieve 2 euro hiervoor afgeven aan de leiding.

Ouders kunnen ook meewandelen, maar dit jaar niet samen met onze groep. Als ouders zich willen inschrijven kunnen ze mailen naar info@kloosterheide.be. Zeker vermelden dat het om ouders van leden van de scouts gaat, zo kunnen jullie vertrekken in de groep vlak na ons en zijn jullie ook op tijd terug bij de scouts om jullie kinderen op te pikken.

Nadien zullen onze jins een kerstbar openen in de lokalen, iedereen is dan welkom om nog iets te komen drinken en gezellig na te praten.

calendar8/12

Tijdstip: 14u-17u

Onderwerp: Sintvergadering

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: Hopelijk zijn jullie braaf geweest dit jaar want de Sint komt langs vandaag!

calendar 29/12

Tijdstip: /

Onderwerp: Fijne nieuwjaar

Waar: /

Beschrijving: We gunnen jullie rust tijdens deze feestdagen! Gelukkig nieuwjaar ‘

calendar 15/12

Tijdstip: Info volgt

Onderwerp: Fakkeltocht

Waar: Kloosterheide

Beschrijving: Info volgt