Schrijf hier in voor de BBQ
3 september 2016
scoutdas
Waar koop je onze Scoutsdas?
7 oktober 2016

Startdag 23 september

Beste Ouders, Beste Leden

Afgelopen week werd het nieuwe jaarthema bekend gemaakt: “Minder is Meer” is het motto waar we het komende jaar rond gaan werken! Meer info vind je op onze website: www.scoutinglier.be! Nu het schooljaar terug begonnen is, wordt het ook stilaan tijd om het scoutsjaar op gang te trappen. Echter is het nog even geduld uitoefenen: pas op 23 september starten we met een geweldige startdag. Om jullie niet langer in spanning te houden, geven we hier graag al wat meer informatie:

Waar en wanneer?
Zondag 23 september
Kapoenen, Kabouters en Welpen worden om 14u00 verwacht op Kloosterheide
De tweede-en derdejaars van de jongverkenners, jonggidsen, verkenners en gidsen worden om 10u30 verwacht aan de IJzeren Brug.
De eerstejaars van de jongverkenners, jonggidsen, verkenners en gidsen worden om 12u00 verwacht aan de IJzeren Brug.
Ouders van de jongere takken kunnen gerust “blijven hangen”, want we toveren ons binnenplein om tot een gezellig scoutscafé met een terrasje, inclusief de voortreffelijke bediening van de ouderraad.
Om 16u00 wordt iedereen op Kloosterheide verwacht voor de officiële start van het jaar, met de leidingsvoorstelling en de themadans. Ook ouders zijn op dat moment méér dan welkom!

Wat?
Zoals de traditie het voorschrijft, starten de oudere takken met de “overgang” waarbij eerstejaars enkele beproevingen doorstaan door de tweede-en derdejaars. De jongere takken maken kennis met Kloosterheide, de leiding en met elkaar, dat alles in een scoutesk avonturenpark dat de leiding voor jullie heeft gebouwd! Om 16u00 is er dan een groepsmoment met de hele groep, nadien is het mogelijk om scoutskleren aan te kopen en tekentjes voor op het scoutshemd, alsook dassen. Verloren voorwerpen van de kampen worden ook uitgestald die dag.

Maar wacht! Er is meer…
Om 17u00 organiseren we zoals elk jaar een heerlijke barbecue waar u tegen democratische prijzen kan komen proeven van de bbq-kunsten van onze Jinners (de oudste tak). Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op de site. Volwassen betalen 15 euro, voor de kinderen rekenen we slechts 10 euro aan! Er zijn voldoende groentjes, pasta’s en brood aanwezig.

En alsof dat nog niet genoeg was?
Op vrijdag 21 september is het de zevende editie van Super Trouper, we nodigen alle ouders alvast uit om samen met ons het glas te heffen op het nieuwe scoutsjaar in de vorm van een kleine receptie vlak voor het feest begint: vanaf 20u30 zijn jullie welkom op het festivalterrein, we zouden het erg leuk vinden moesten jullie eens een kijkje komen nemen naar de ongelofelijke transformatie van ons scoutsterrein, waar de leiding weken aan gesjord heeft! Om jullie helemaal te overtuigen, trakteren we de ouders op een glaasje cava: wees dus welgekomen!

Dan nog dit, er is een kleine wijziging in de samenstelling van de Groepsleiding. We zijn van 3 groepsleiders, naar 4 groepies gegaan! Voor al uw vragen, bezorgdheden of opmerkingen, aarzel dus niet om Louis Deschietere, Josefine Morrens, Michiel de Cock of Wannes Veberck te contacteren via de contactgegevens op de website of via info@scoutinglier.com!

Ziezo, hopelijk zijn jullie helemaal klaar voor de nieuwe start! Zorg er zeker voor dat u uw zoon/dochter opnieuw inschrijft via de website: http://scoutinglier.be/schrijf-je-in

Stevige Scoutslinker,
De Groepsleiding