OUDERRAAD

De definitie even opgezocht in het woordenboek. Saaie boel blijkbaar. Participatiecommisie…inspraakorgaan dat mee het beleid stuurt.

Zo niet bij scouting Lier! Wij zijn een toffe bende ouders die een brug willen zijn tussen de ouders en de leiding. Allemaal ouders van scouts en allemaal klaar om met raad en daad te helpen aan de werking van de groep.

Dat is meestal ook heel concreet;

Het openhouden van het OuderRaadCafé op de eerste zondag van de maand. Dit is een plaats waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, waar nieuwe en oude vriendschappen gesmeed en verdiept worden.

Het organiseren van randactiviteiten voor ouders, leiding en oudscouts met kinderen, vrienden en familie.
Dit jaar wordt dat onder andere een nachtdropping die voor vele oudscouts heel wat nostalgie zal oproepen. Verdere info volgt!

Het organiseren van een tweehandsshop voor scoutskledij. Onze spruiten groeien als kool, jammer genoeg groeit de kwalitatief hoogstaande kledij niet mee. Weggooien is zonde dus geven wij nog een leuke som voor degelijke en propere uniformonderdelen en verkopen we die door aan andere ouders. Vooral op de startdag is dit een veelbezochte shop. Maar ook in de loop van het jaar staan wij paraat.

Daarnaast is de ouderraad een verbinding tussen ouders en leiding. We staan klaar om de groepsleiding bij te staan met advies en hulp waar nodig. Voor de ouders willen wij een aanspreekpunt zijn voor zorgen, opmerkingen en vragen en gaan we samen op zoek naar oplossingen of antwoorden. Je herkent ons aan onze dubbele das.

Een leuke vriendenbende die ook steeds in beweging is want kinderen blijven niet eeuwig in de groep vertoeven. Daarom zijn we steeds op zoek naar fijne, enthousiaste ouders die met kleine en/of grote daden willen steunen. Alle hulp is welkom.

Je kan ons ook altijd telefonisch of via mail contacteren. (ouderraad.scoutinglier@gmail.com)

Dirk Verckist

Alain Hermans